Andelsodling

Som andelsägare investerar du i skörden från odlingen på Gamle gård och får njuta av småskaligt odlade grönsaker från bygden. 
Inga mellanhänder - direkt från Stadsbönans odlingar här i Västanå.

Jag tänker så ett frö....

...och jag vill gärna dela skörden med er. 

Till säsongen 2024 fortsätter andelsodlingen här på Gamle gård där en del av odlingen sätts av till andelsodling. Som andelsägare investerar du i odlingen på Gamle gård och möjliggör en småskalig odling av grönsaker nära dig samtidigt som du kan njuta av nyskördade och goda grönsaker under säsongen. Varje vecka under din valda period kan du hämta veckans skörd från odlingen i Gårdskiosken.

Innehållet i kassarna varierar med säsongen. I början är det mycket krispiga, gröna blad som spenat och olika sorters sallat och även vårens första primörer som sparris och rädisor. Under sommaren skördas allt från tomater, sockerärter och squash till morötter, salladslök och mycket mer. Under hösten får du fylla skafferiet med mustiga smaker från rödbetor, pumpa, vitlök, mangold och andra sena grödor.
Att följa säsongen är en spännande upplevelse!

   En andel av skörden

Det som odlas på andelsodlingen på Gamle gård delas mellan andelsägarna som får ta del av skörden varje vecka under perioder av säsongen. Jag sköter planeringen, odlingen, skörd och packning. Grönsakskassarna är planerade utifrån att innehållet ska vara varierat, spännande och lättlagat samt följa säsongen. Du får en mångfald av närodlade grönsaker och är samtidigt med och stöttar en småskalig odling. 

Risken som det innebär att odla, där väder och andra faktorer spelar in, delas mellan konsument och producent men så även den lyx och det överflöd odlingen ofta ger. Ett konkret exempel från förra året där hälften av squashplantorna blev uppätna och därmed blev det inte lika mycket squash som planerat, däremot klarade sig grönkålen fint från skadedjur och det blev en fin skörd av grönkål hela sommaren.

Grönsakskassarna innehåller det som finns skördeklart på odlingen på leveransdagen och skördas så nära inpå leveransen som möjligt, allt för att du ska få färska grönsaker som har kvar både smak och näringsämnen. Varje leverans av skörden innehåller vad jag tänker räcker till 2 personer som gillar grönsaker. Är ni många i familjen som gillar grönt kan man boka två andelar. 
Betalning sker i förväg och för pengarna köper vi in fröer, planteringsjord och allt annat odlingen behöver för att leverera skörden. 

Vårprimörer

6 veckor med start i slutet av maj
Kassarna innehåller det tidigaste som skördas i odlingen som krispiga gröna blad och primörer som rädisa, kålrabbi och sparris
SLUTSÅLT

Skördefest

8 veckor med start i augusti
Under skördetiden finns det mycket av allt i odlingen och kassarna innehåller allt från tomater, lök, brytbönor till squash, chili och morötter
2295 kr

Höstmånad

4 veckor med start i oktober
Under hösten mognar de mustiga grönsakerna som pumpa, morötter och rödbetor, men kassarna innehåller också bladgrönt och grönkål
895 kr

Bli andelsägare - gör din intresseanmälan här!

Intresseanmälan Andelsodling

Boka alla perioderna och få 250 kr rabatt

   Lite om leveransen

Skörd och packning görs på onsdagar och det går bra att hämta kassen i Gårdskiosken på Gamle gård

Kommer livet emellan och du inte kan hämta din kasse, går det bra att överlåta den till en vän som då får chansen att prova på goda grönsaker. 

Sök