Blomsterodlingen

Hantverksodlade snittblommor i säsong där varje blomma har ett unikt och vackert uttryck, odlade utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel.

Småskaligt odlade blommor från Västanå

I odlingarna på Gamle gård i Västanå utanför Bromölla växer blomsterbäddar fram med blommor som följer säsongen. På våren blommar narcisser, tulpaner och ranunkel, fram på sommaren står odlingen i full blom med bland annat dahlia, zinnia, rosenskära men också flera andra sorter som blommar till frosten kommer. Jag odlar ett stort urval av sorter för att gynna pollinatörer och den biologiska mångfalden i odlingarna. Precis som grönsakerna odlas blommorna utan besprutning av kemiska växtskydd eller mineralgödsel. Det finns liv i mina blommor.

Blommorna odlas hantverksmässigt och varje blomma skördas när den är som finast för bäst vasliv och njutning. Odlingen bjuder på unika blommor där många av dem inte finns i blomsterhandeln eftersom de är känsliga för transporter, men är underbara i buketter och håller fint i vasen.

Njut av närodlade blommor

Direkt från odlingen på Gamle gård erbjuder jag blommor under säsongen som hos mig är från slutet av april tills frosten kommer som brukar vara i oktober. Vill du njuta av vackra blommor hemma eller behöver blommor till ett event? Hör av dig med dina önskemål!
Här kommer ett smakprov på vad som erbjuds från blomsterodlingen:

Buketter

Spiralbunden bukett med säsongens blomster med dina önskemål på färg och stil.

Upphämtning på Gamle gård eller leverans mot avgift.

Självplock

Under sensommaren när det finns ett överflöd av blommor i odlingen bjuder jag in till självplock. Gå runt i odlingen och plocka dina favoriter och komponera din egna bukett.
Öppettider för självplock annonseras via Facebook och Instagram.

Blomsterhink

Behöver du blommor till ett event men vill göra jobbet själv? Då kan en blomsterhink vara ett alternativ! 

Blommor blandat med grönt ca 40-50 stjälkar/hink.
Beställ genom att kontakta mig via telefon eller mail, eller genom meddelande på sociala medier
Sök